Hangi Durumlarda Gülüş Tasarımı Yapılır?
- Gülerken dişleri gizleme, elimizi ağzımızla kapatma
- Fotoğraf çekilirken gülümsemekten kaçınma
- Gülümsemeniz sizi mutlu etmiyorsa
- Güldüğünüzde diş etleriniz çok görünüyorsa
- Daha beyaz dişlere sahip olmak istiyorsanız
- Dişlerin aralarında boşluklar varsa
İlk Değerlendirme
Gülüş tasarımı süreci, diş hekimiyle yapılan ilk konsültasyon ile başlar. Bu aşamada, kişinin beklentileri, istekleri ve mevcut ağız sağlığı değerlendirilir. Diş hekimi, hastanın gülüşünü inceleyerek, yüz hatları ve genel estetik üzerinde çalışılacak alanları belirler. Aynı zamanda ağız içi muayene yapılarak dişler, diş etleri ve çene yapısının durumu gözden geçirilir. Bu aşama aynı zamanda bir takım görüntüleme yöntemleriyle, kişinin mevcut gülüşünün dijital fotoğrafları veya dijital ölçüleri alınabilir. Bu veriler, gülüş tasarımının dijital ortamda simüle edilmesine olanak tanır.
Dijital Gülüş Tasarımı
Modern gülüş tasarımı, dijital teknolojilerle yapılabilmektedir. Diş hekimi, kişinin diş ve çene yapısını üç boyutlu olarak dijital ortamda inceleyebilir. CAD/CAM (Bilgisayar Destekli Tasarım ve Bilgisayar Destekli Üretim) teknolojisi sayesinde, dişlerin şekli, boyutu, rengi ve yerleşimi dijital ortamda tasarlanabilir.
Bu süreç, hastanın istediği estetik gülüşe ulaşmayı kolaylaştırır ve herhangi bir fiziksel deneme ya da hata payı olmadan, ilk defa uygulanan tasarımı görselleştirme şansı sunar. Böylece hasta, tedavi sürecinin başında sonuca dair bir fikir sahibi olur.
Tedavi Planlaması
Gülüş tasarımı tedavisi, genellikle birkaç farklı tedavi yönteminin kombinasyonunu içerir.
• Diş Beyazlatma
Dişlerin rengi estetik açıdan önemli bir unsurdur. Gülüş tasarımında genellikle dişlerin rengini açmak için profesyonel beyazlatma işlemleri yapılır.
• Lamina (Veneer) Kaplamalar
İnce seramik kaplamalar olan laminalar dişlerin şeklini, boyutunu ve rengini değiştirir. Lamina kaplamalar, doğal dişlere zarar vermeden estetik bir sonuç sunar.
• Diş Dolguları
Estetik dolgular ile hem dişlerin arasındaki boşluklar kapatılır hem de diş yüzeyindeki çürükler, kırıklar veya aşınmalar gibi problemlerin tedavisinde sıklıkla dolgu tedavileri tercih edilmektedir.
• İmplantlar
Kayıp dişlerin oluşturduğu boşluklar implant tedavileri ile giderilebilmektedir.
• Ortodontik Tedavi (Diş Teli)
Dişlerdeki çapraşıklıklar ve hizalama problemleri, ortodontik tedaviyle düzeltilebilir. Modern tedavi yöntemleriyle, diş telleri daha estetik ve konforlu hale getirilmiştir.
• Diş Eti Estetiği (Gingivoplasti)
Diş etlerinin şekli, gülüşün estetiği için çok önemlidir. Diş eti kesimi veya şekillendirme işlemleri ile diş etlerinin düzgünlüğü sağlanabilir.
Gülüş Tasarımı Hakkında Sık Sorulan Sorular Nelerdir?
- Gülüş tasarımı için kaç diş yapılması gerekmektedir?
Gülüş tasarımı için genellikle alt üst çene birlikte 20 diş veya üst çene minimum 10 diş yapılması gerekmektedir. Genellikle bu sayı yaş, cinsiyet, dudak şekli, yüz formu, gülüş hattı mesafesi gibi faktörler düşünelerek hesaplanmaktadır.
- Zirkonyum mu porselen mi?
Zirkonyum kaplamaların altyapısı çok ince ve diş dokusuna yakın bir materyalden olduğu için dişten çok fazla kesim yapılmasına gerek olmaz ancak metal altyapılı porselen kaplama işlemi sırasında alttan yansıyan gri metal görüntüsünü azaltmak için dişlerden daha fazla kesim yapmak gereklidir. Zirkonyum kaplamanın ömrü ortalama 10-12 senedir, metal porselen kaplamaların ömrü ise yaklaşık 8-10 senedir. Metal kaplamalarda ışık geçirgenliği özelliği bulunmazken, zirkonyum kaplamalarda ışık geçirgenliği sayesinde daha estetik bir görüntü elde edilmektedir.
- GÜLÜŞ TASARIMI FİYATI NE KADAR?
- Gülüş tasarımı fiyatları, Gülüş tasarımı fiyat 2024